Så kommer vi
till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med att lägga 1 kg kyckling i en ugnssäker påse med 3 krossade vitlöksklyftor, 2 lagerblad, 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 100C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
Jag började med att lägga 1 kg kyckling i en ugnssäker påse med 3 krossade vitlöksklyftor, 2 lagerblad, 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 100C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den
svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
upp dem i portionspåsar.
Nu har jag
dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan kokt och okokt
kyckling.
Antingen delar
nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller
så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt
kyckling / 1,4 = 140gr kokt kyckling
Under tiden lekte jag ihop tomat, selleri och salvia kompotten
Under tiden lekte jag ihop tomat, selleri och salvia kompotten
Sen bakade jag
en laddning (1kg) 3st bakpotatisar i ugnen på 200C 30 minuter.
Det ska vara
enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i
veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av
veckan.
Om ni önskar så
passar kycklingen och apelsin, koriander, kokossåsen lika bra om inte bättre
med ris men jag äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket
kolhydrater.
200g tärnad
kyckling 140g kokt tärnad kyckling
150g halv bakpotatis
200g TOMAT, SELLERI OCH SALVIA KOMPOTT
150g halv bakpotatis
200g TOMAT, SELLERI OCH SALVIA KOMPOTT
Blanda kyckling
med kompotten.
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Hela rätten
Kalorier 440,8
Protein 47
Kolhydrater
38,3
Fett 9,4
Delat på två
rätter.
Kalorier 220,4
Protein 23,5
Kolhydrater
19,2
Fett 4,7
Kommentarer
Skicka en kommentar