Så till en ny
kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och
leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns
inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den
ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något
mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver
göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda
för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak
varje vecka.
Idag tänkte jag
att jag skulle göra något enkelt. Hmm tänker ni säkert! Han göra enkelt. ”ler”
Där jag skriver överkurs behöver ni inte det get bara en rundare och en
smakrikare rätt.
500g 1 packet
krossade tomater
400g 1 bunt stjälkselleri
150g 1 stort
äpple
2 vitlöksklyftor
1/2 tesked chiliflingor
(överkurs)
1/3 tesked stevia
socker (överkurs)
1/4 tesked
vaniljpulver (överkurs)
15g kokosfett
1/2 dl äppelcidervinäger
1,5 dl vatten
2st lagerblad
15 blad salvia
Malen svartpeppar
2 teskedar
örtsalt
Lägg selleri,
äpple, vitlök, chiliflingor, stevia, vanilj lagerblad i en matberedare, kör
allt så det blir finhackat.
Värm en gryta med
kokosfett, stek mixen i ca 2 minuter, häll i krossade tomater och vatten. Låt det
koka på medelvärme i 20 minuter. Blanda i äppelcidervinäger, hackad salvia,
smaksätt med malen svartpeppar och örtsalt.
Per 100g.
Kalorier 37
Protein 0,7
Kolhydrater 4,6
Fett 1,5
Kommentarer
Skicka en kommentar