Så kommer vi
till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1 tesked paprikapulver, 1 tesked vitlökspulver, 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 100C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
Jag började med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1 tesked paprikapulver, 1 tesked vitlökspulver, 1dl vitvin, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 100C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den
svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
upp dem i portionspåsar.
Skillnaden
mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen
delar nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar
eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr
okokt kyckling / 1,4 = 140gr kokt kyckling
Under tiden lekte jag ihop basilika & kokosgrönsaksröra
Under tiden lekte jag ihop basilika & kokosgrönsaksröra
Sen bakade
jag en laddning (1kg) 3st bakpotatisar i ugnen på 200C 30 minuter.
Det ska vara
enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i
veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av
veckan.
Om ni önskar
så passar kycklingen och Basilika & kokosgrönsaksröra, lika bra om inte
bättre med ris men jag äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket
kolhydrater.
200g tärnad
kyckling 140g kokt tärnad kyckling
150g halv bakpotatis
150g BASILIKA, KOKOSGRÖNSAKSRÖRA
150g halv bakpotatis
150g BASILIKA, KOKOSGRÖNSAKSRÖRA
Blanda
kyckling med såsen.
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Hela rätten
Kalorier
473,6
Protein 47,6
Kolhydrater
37,5
Fett 13,2
Delat på två
rätter.
Kalorier
236,8
Protein 23,8
Kolhydrater
18,8
Fett 6,6
Kommentarer
Skicka en kommentar