Lågtempad flankstek inför grillsäsongen.

Fick en stor bit flankstek på närmare 1kg av bulltofta kött och direkt vandrade tankarna iväg på hur det kan se ut när man försöker grilla en så stor bit. Många gånger så blir det en kål bit på utsidan innan den hinner bli helt färdig, och inte tala om hur lång tid det tar att grilla en så stor bit.

Testa denna metod nästa gång jag kan lova att ni kommer bli super nöjda för ni kommer att vara grillmästaren på er nästa grillfest. 

Allt som behövs är 3 timmar av tålamod men ni behöver inte ens bry er om köttet för det sköter sig själv och ni kan enkelt tillaga den några dagar i förtid utan problem.

1kg flankstek
2 matskedar av min egen grymma grillkrydda (eller vanlig)
1dl matlagningsrödvin (Ica)
2 lagerblad
2 krossade vitlöksklyftor
Ca 6st rosa pepparkorn
Ca 6st svarta pepparkorn

Lägg allt i en stekpåse, knyt igen öppningen, placera på ett bläck i ugnen på 75C i ca 3 timmar eller tills innertemperaturen har nått 54C.
Ta ut och låt den svalna. När det är dags att grilla så tar det bara ca 5-8 minuter på grillen medan ni använder lite av spadet som blev över i påsen, att pensla över köttet. Låt köttet vila ett par minuter innan ni skiva det sedan i fina tunna skivor tvärs över fibrerna, obs kolla noga hur fibrerna går, annars blir det en skosula.



Kommentarer

  1. Mums! Det här blir alldeles fantastiskt i en rökugn på den låga temperaturen. Lägg gärna in den i grillfolie sen sista timmen om du du vill tona ned den rökiga smaken! Kolla länken:

    http://www.smokeronline.se/?page_id=177

    SvaraRadera

Skicka en kommentar