Fick en stor bit
flankstek på närmare 1kg av bulltofta kött och direkt vandrade tankarna iväg på
hur det kan se ut när man försöker grilla en så stor bit. Många gånger så blir
det en kål bit på utsidan innan den hinner bli helt färdig, och inte tala om hur
lång tid det tar att grilla en så stor bit.
Testa denna metod
nästa gång jag kan lova att ni kommer bli super nöjda för ni kommer att vara grillmästaren
på er nästa grillfest.
Allt som behövs
är 3 timmar av tålamod men ni behöver inte ens bry er om köttet för det sköter
sig själv och ni kan enkelt tillaga den några dagar i förtid utan problem.
1kg flankstek
2 matskedar av
min egen grymma grillkrydda (eller vanlig)
1dl
matlagningsrödvin (Ica)
2 lagerblad
2 krossade
vitlöksklyftor
Ca 6st rosa
pepparkorn
Ca 6st svarta
pepparkorn
Lägg allt i en
stekpåse, knyt igen öppningen, placera på ett bläck i ugnen på 75C i ca 3
timmar eller tills innertemperaturen har nått 54C.
Ta ut och låt den
svalna. När det är dags att grilla så tar det bara ca 5-8 minuter på grillen medan
ni använder lite av spadet som blev över i påsen, att pensla över köttet. Låt köttet
vila ett par minuter innan ni skiva det sedan i fina tunna skivor tvärs
över fibrerna, obs kolla noga hur fibrerna går, annars blir det en skosula.
Mums! Det här blir alldeles fantastiskt i en rökugn på den låga temperaturen. Lägg gärna in den i grillfolie sen sista timmen om du du vill tona ned den rökiga smaken! Kolla länken:
SvaraRaderahttp://www.smokeronline.se/?page_id=177