Så kommer vi
till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med att lägga 1kg ryggbiff i stekpåse med 1 matsked rosépeppar, 1 tesked svartpeppar, 1 tesked vitpeppar, 2 lagerblad, 2 krossade vitlöksklyftor och 1dl rödvin, placerade i ugnen på 75C i ca 1,5 timme. Eller tills köttet nått 53C. Tog ut och lät den svalan i påsen.
Under tiden lekte jag ihop tomat och palsternacka kompotten.
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Jag började med att lägga 1kg ryggbiff i stekpåse med 1 matsked rosépeppar, 1 tesked svartpeppar, 1 tesked vitpeppar, 2 lagerblad, 2 krossade vitlöksklyftor och 1dl rödvin, placerade i ugnen på 75C i ca 1,5 timme. Eller tills köttet nått 53C. Tog ut och lät den svalan i påsen.
När den
svalnat, skivade jag ryggbiffen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
upp dem i portionspåsar.
200gr okokt ryggbiff
Kalorier 243
Protein 43,6
Kolhydrater 0
Fett 7,8
Blir.
150g grillad ryggbiff
Kalorier 241,5
Protein 42,9
Kolhydrater 0
Fett 7,7
Under tiden lekte jag ihop tomat och palsternacka kompotten.
Sen bakade jag
en laddning små bakpotatisar i ugnen på 180C i 30 minuter. Jag har lagt märke
till att den håller sig över en vecka i kylen. Bakad eller rostad potatis
håller sig längre än kokt i kylen, tror det beror på att där är mindre vätska i
den bakade eller rostade potatisen.
Det ska vara enkelt
att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan
så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.
150g skivad eller
tärnad ryggbiff
150g 1/2 bakad potatis
200g TOMAT OCH PALSTERNACKA KOMPOTT
150g 1/2 bakad potatis
200g TOMAT OCH PALSTERNACKA KOMPOTT
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Hela rätten
Kalorier 473,1
Protein 47,3
Kolhydrater
41,5
Fett 11
Delat på två
rätter.
Kalorier 236,6
Protein 23,7
Kolhydrater
20,8
Fett 5,5
Kommentarer
Skicka en kommentar