Ryggbiff, bakpotatis med tomat och palsternacka kompott.”Veckans matlåda”

Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.

Jag började med att lägga 1kg ryggbiff i stekpåse med 1 matsked rosépeppar, 1 tesked svartpeppar, 1 tesked vitpeppar, 2 lagerblad, 2 krossade vitlöksklyftor och 1dl rödvin, placerade i ugnen på 75C i ca 1,5 timme. Eller tills köttet nått 53C. Tog ut och lät den svalan i påsen.

När den svalnat, skivade jag ryggbiffen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela upp dem i portionspåsar. 

200gr okokt ryggbiff
Kalorier 243
Protein 43,6
Kolhydrater 0
Fett 7,8

Blir.

150g grillad ryggbiff
Kalorier 241,5
Protein 42,9
Kolhydrater 0
Fett 7,7


Under tiden lekte jag ihop tomat och palsternacka kompotten.

Sen bakade jag en laddning små bakpotatisar i ugnen på 180C i 30 minuter. Jag har lagt märke till att den håller sig över en vecka i kylen. Bakad eller rostad potatis håller sig längre än kokt i kylen, tror det beror på att där är mindre vätska i den bakade eller rostade potatisen.

Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.

150g skivad eller tärnad ryggbiff
150g 1/2 bakad potatis
200g TOMAT OCH PALSTERNACKA KOMPOTT

Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.






Hela rätten
Kalorier 473,1
Protein 47,3
Kolhydrater 41,5
Fett 11

Delat på två rätter.
Kalorier 236,6
Protein 23,7
Kolhydrater 20,8
Fett 5,5

Kommentarer