Tomat, palsternacka kompott med citronmeliss.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Idag tänkte jag att jag skulle göra något enkelt. Hmm tänker ni säkert! Han göra enkelt. ”ler” Där jag skriver överkurs behöver ni inte det get bara en rundare och en smakrikare rätt.

Förra veckan så blev det igen ny låda, jag hade en massa annat på gång och hade inte riktigt någon inspiration eller tid till att leka fram något nytt. Men till min förvåning så har jag fått en hel del kritik för att jag inte har lagt upp en nya veckas matlåda. Förvånad och rörd måste jag säga för att jag inte trodde att det fanns så många som följde mina lekar. ”ler”

Tid, 30 minuter.

500g krossade tomater
400g 2st palsternackor
200g 1st lök
3st vitlöksklyftor
1 lagerblad
1/2 tesked sambaolek (överkurs)
1/3 tesked vaniljpulver (överkurs)
1/2 tesked stevia socker (överkurs)
3dl matlagningsvitvin 1 % (Ica´s)
1/2 vitvinsvinäger
1dl vatten
20g kokosfett
3 matskedar hackad citronmeliss
1 tesked malen svartpeppar
2 teskedar örtsalt

Lägg palsternacka, lök, vitlök och lagerblad i matberedaren, kör allt så det blir fin hackat. Värm en gryta med kokosfett, stek blandningen i ca 2 minuter, häll i vitvin, låt det koka in 1 minut. häll krossade tomater, stevia, sambaolek, vanilj och vatten, låt koka på medelvärme i ca 20 minuter. Stäng av värmen och tillsätt vitvinsvinäger, citronmeliss, svartpeppar och örtsalt.





Per 100g
Kalorier 47,4
Protein 0,9
Kolhydrater 6,2
Fett 1,6

Kommentarer