Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag
leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den
annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga
mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen
känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller
kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver
göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en
matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en
ny smak varje vecka.
Idag tänkte jag
att jag skulle göra något enkelt. Hmm tänker ni säkert! Han göra enkelt. ”ler”
Där jag skriver överkurs behöver ni inte det get bara en rundare och en
smakrikare rätt.
Förra veckan så
blev det igen ny låda, jag hade en massa annat på gång och hade inte riktigt
någon inspiration eller tid till att leka fram något nytt. Men till min
förvåning så har jag fått en hel del kritik för att jag inte har lagt upp en
nya veckas matlåda. Förvånad och rörd måste jag säga för att jag inte trodde
att det fanns så många som följde mina lekar. ”ler”
Tid, 30
minuter.
500g krossade
tomater
400g 2st
palsternackor
200g 1st lök
3st
vitlöksklyftor
1 lagerblad
1/2 tesked
sambaolek (överkurs)
1/3 tesked
vaniljpulver (överkurs)
1/2 tesked
stevia socker (överkurs)
3dl matlagningsvitvin
1 % (Ica´s)
1/2 vitvinsvinäger
1dl vatten
20g kokosfett
3 matskedar hackad citronmeliss
1 tesked malen svartpeppar
2 teskedar
örtsalt
Lägg palsternacka,
lök, vitlök och lagerblad i matberedaren, kör allt så det blir fin hackat. Värm
en gryta med kokosfett, stek blandningen i ca 2 minuter, häll i vitvin, låt det
koka in 1 minut. häll krossade tomater, stevia, sambaolek, vanilj och vatten,
låt koka på medelvärme i ca 20 minuter. Stäng av värmen och tillsätt
vitvinsvinäger, citronmeliss, svartpeppar och örtsalt.
Per 100g
Kalorier 47,4
Protein 0,9
Kolhydrater 6,2
Fett 1,6
Kommentarer
Skicka en kommentar