Prova denna biff curry till middag eller spara den till jobbet!!! Du kan använda kyckling istället som omväxling!
150gr ryggbiff strimlad
100gr råris
150gr broccoli
1 vitlök hackad
1/2 lök strimlad
1/2 äpple tärnad
1 dl coconut milk light
2 matskedar curry pulver
1 matsked tomat puré
örtsalt
rosmarin
salt och peppar
Koka upp råriset med dubbelt så mycket värme, när det börjar koka sänk värmen till hälften, när vattnet nästan är slut så ta bort grytan från värmen salta med örtsalt och sätt på ett lock så riset får dra!
i en varm panna fräs löken och vitlöken i ca 1 min, lägg i curryn, paprika och rosmarin, fräs av kryddorna med löken ca 1 minut till, lägg i äpplena sen biffen, fräs av biffen tills där är ingen rå biff kvar tillsätt tomat purén, broccolin och coconut mjölken! Låt vätskan reduceras till häften tillsätt örtsalt, salt och peppar!
Tricket med broccoli är att inte slänga stammen den är godare än själva broccolin. Skär av sidorna på stammen och skiva inner stammen i tunna strimlor.. dom är grymt goda och lite söta i smaken.
150gr ryggbiff strimlad
100gr råris
150gr broccoli
1 vitlök hackad
1/2 lök strimlad
1/2 äpple tärnad
1 dl coconut milk light
2 matskedar curry pulver
1 matsked tomat puré
örtsalt
rosmarin
salt och peppar
Koka upp råriset med dubbelt så mycket värme, när det börjar koka sänk värmen till hälften, när vattnet nästan är slut så ta bort grytan från värmen salta med örtsalt och sätt på ett lock så riset får dra!
i en varm panna fräs löken och vitlöken i ca 1 min, lägg i curryn, paprika och rosmarin, fräs av kryddorna med löken ca 1 minut till, lägg i äpplena sen biffen, fräs av biffen tills där är ingen rå biff kvar tillsätt tomat purén, broccolin och coconut mjölken! Låt vätskan reduceras till häften tillsätt örtsalt, salt och peppar!
Tricket med broccoli är att inte slänga stammen den är godare än själva broccolin. Skär av sidorna på stammen och skiva inner stammen i tunna strimlor.. dom är grymt goda och lite söta i smaken.
Kommentarer
Skicka en kommentar