Lax med teriakymarinerad linsgrodd, blomkål och grönkålsallad

Betalt samarbete med  SUPERFRUIT och  SVENSKT KOSTTILLSKOTT 

(Laktos & glutenfritt). 

Älskar att blanda raw inspirerat med fisk eller kött. Linsgroddar går att köpa men jag groddar själv. Näringsvärdet är så mycket bättre i groddarna då.

Tid 20- 25 minuter. 
150g lax
5g smör 
Örtsalt
Svartpeppar
Vitlökspulver
Persilja
Citron

Sallad
100g hackad blomkål
50g linsgroddar
30g hackad rödlök
30g grönkål
1st hackad vitlöksklyfta
10g 1 matsked teriyaki
10g 1 matsked citron
10g 1 matsked olivolja
1 matsked persilja
1/3 tesked sambaolek
Svartpeppar
Örtsalt


Sätt igång ugnen på 150C. Krydda laxen på båda sidorna. 

Blanda i allt i salladen utom grönkålen, låt den ligga och marinera i 15 minuter. 

Värm en stekpanna med smör, stek laxen så den får färg ca 2 minuter på varje sida, häll över lite citronsaft  placera i ugnen i ca 3-5 minuter beroende på tjocklek.

Blanda i grönkålen i salladen, servera salladen med att hälla saften från stekpanna över laxen.













För hela.
Kalorier 527,3
Protein 35,4
Kolhydrater 20,2
Fett 32,9

Delat på två portioner. 
Kalorier 263,7
Protein 17,7
Kolhydrater 10,1
Fett 16,5

Bara salladen. 
Kalorier 219,8
Protein7,8
Kolhydrate20,2
Fett 10,9

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPER FRUIT.


Kommentarer