Tikka paste

Har nu gjort om mitt gamla recept på denna Tikka paste och moderniserat den. Den passar helt klart till kycklingen men varför inte prova den till annat med för den gör en annars tråkig och smaklös rätt till något helt nytt och gott. Allt ni behöver är en matsked vilket inte förstör kalori mängden allt för mycket för er som är petiga

150gr 1 grovt hackad lök
2 hackade vitlöksklyftor
50gr tomatpasta
1/2dl vitvinsvinäger
1 1/2dl matlagningsvitvin
30gr 3 matskedar honung
40gr 1/2dl rapsolja
1/3 dels burk kurry
1 tesked paprika
1 tesked cayennepeppar
1 tesked samba olek
1 matsked flytande grönsaksfond
 
Fräs av löken och vitlöken i lite rapsolja i ca 2 minuter tills den blivit mjuk. Nu får ni allt hålla bort näsan när ni blandar kryddorna för det lär sticka i näsa... Jag vet för jag var för nyfiken haha. Låt kryddorna stekas i ca 1 minut sen blanda i tomatpastan och samba olek. Låt den små koka i ca 1 minut. Häll i vitvinet och och vinägern och med honungen och låt den koka på medel värme i ca 10 minuter tills 1/3 del av vätskan är kvar. Ta bort grytan från värmen och låt den stå i ca 5 minuter för att svalna lite. Häll  i allt i en blender med oljan och kör igång tills det blivit en jämn smet.
Om ni vill så kan ni hälla i en matsked konserveringsmedel som ni hittar i affären när pasten har blivit kall. 




Per 100gr 
Kalorier 127,6
Protein 0,6
Kolhydrater 9,7
Fett 9,3

Kommentarer