Så till dagens mat tips!!!! har varit grymt sugen på spaghetti och köttbullar så idag fick det bli det med en liten skruv!
50gr fullkorns spaghetti
50gr ICA´s bönmix
50gr halv hackad lök
50gr hackad blomkål
100gr krossad tomat
2 matskedar tomatpuré
150gr nötfärs
nypa timjan
nypa rosmarin
nypa persilja
1 hackad vitlök
peppar
örtsalt
1 dl vatten
Koka pastan med lite salt i ca 15 minuter. Ta halva löken och halva vitlöken lägg det i en blender med bön mixen, timjan, rosmarin, 1 matsked tomatpuré örtsalt och kör det till en puré, blanda ner purén med köttfärsen och rör om ordentligt, rör fem lika stora köttbullar. Fräs resten av löken, vitlöken och blomkålen i ca 2 minuter, ta upp dem från pannan och lägg dem på en tallrik, i samma panna stek av köttbullarna tills dom har fått en yta, lägg i blomkåls mixen med den krossade tomaten, vattnet, persilja, peppar och örtsalt, låt det sjuda på svag värme tills vattnet är borta. Då ska både köttbullarna och pastan vara klar!

Kalorier 495.8
Kolhydrater 42
Protein 51.1
Fett 13
50gr fullkorns spaghetti
50gr ICA´s bönmix
50gr halv hackad lök
50gr hackad blomkål
100gr krossad tomat
2 matskedar tomatpuré
150gr nötfärs
nypa timjan
nypa rosmarin
nypa persilja
1 hackad vitlök
peppar
örtsalt
1 dl vatten
Koka pastan med lite salt i ca 15 minuter. Ta halva löken och halva vitlöken lägg det i en blender med bön mixen, timjan, rosmarin, 1 matsked tomatpuré örtsalt och kör det till en puré, blanda ner purén med köttfärsen och rör om ordentligt, rör fem lika stora köttbullar. Fräs resten av löken, vitlöken och blomkålen i ca 2 minuter, ta upp dem från pannan och lägg dem på en tallrik, i samma panna stek av köttbullarna tills dom har fått en yta, lägg i blomkåls mixen med den krossade tomaten, vattnet, persilja, peppar och örtsalt, låt det sjuda på svag värme tills vattnet är borta. Då ska både köttbullarna och pastan vara klar!

Kalorier 495.8
Kolhydrater 42
Protein 51.1
Fett 13

Kommentarer
Skicka en kommentar
Skriv din kommentar här eller ställ gärna en fråga.