Tänkte att vi behöver en hemma gjord ketchup utan alla dessa tillsatser som finns i alla dem som man köper i affären! Vi gör en på jobbet som jag har förbättrat lite, så klart!!! :)
400gr 4st tomater
100gr 1st rödpaprika
100gr 1 st hackad lök
2 st vitlökslyftor
50gr tomatpuré
1dl balsamic vinäger
30gr 3 matskedar honung
1/2 dl worcestershire sauce
20gr 2 matskedar potatismjöl
Börja med att skära va ögat på tomaterna och göra ett snitt som ett kross på baksidan av dem. Lägg tomaterna i upp kokat vatten och lått dem stå från värmen i ca 1 minut. Ta upp dem och lägg dem i iskallt vatten! Lått dem ligga i ett par minuter sen skala av skinnet! Hacka allt grovt och lägg allt förutom potatismjölet i en kastrull och låt den små koka i 20-30 minuter! Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav. Sen sila allt med en sil för att få bort eventuella rester! Häll tillbaka allt i en gryta. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och vispa i den i grytan! Låt den små koka i ca 5 minuter under omrörning tills den blivit tjock.
Låt sedan ketchupen kallna den blir tjockare när den är kall. I kylskåp kan den hålla i flera veckor.
400gr 4st tomater
100gr 1st rödpaprika
100gr 1 st hackad lök
2 st vitlökslyftor
50gr tomatpuré
1dl balsamic vinäger
30gr 3 matskedar honung
1/2 dl worcestershire sauce
20gr 2 matskedar potatismjöl
Börja med att skära va ögat på tomaterna och göra ett snitt som ett kross på baksidan av dem. Lägg tomaterna i upp kokat vatten och lått dem stå från värmen i ca 1 minut. Ta upp dem och lägg dem i iskallt vatten! Lått dem ligga i ett par minuter sen skala av skinnet! Hacka allt grovt och lägg allt förutom potatismjölet i en kastrull och låt den små koka i 20-30 minuter! Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav. Sen sila allt med en sil för att få bort eventuella rester! Häll tillbaka allt i en gryta. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och vispa i den i grytan! Låt den små koka i ca 5 minuter under omrörning tills den blivit tjock.
Låt sedan ketchupen kallna den blir tjockare när den är kall. I kylskåp kan den hålla i flera veckor.
Kommentarer
Skicka en kommentar