Grovt Fullkornsbröd med chia frön.

Precis som många goda maträtter och bakelser så kom man på dom genom ett misstag men ville inte slänga bort vad man precis gjort för att inte man helt enkelt inte vill slänga iväg köksprocenten i soptunna. Så man tänker till och gör om det helt enkelt.
Så var det med detta bröd! Jag försökte göra en fullkorns hamburgar bröd men det villa inte gå så jag gjorde om det och gott blev det så klart....

50gr färsk jäst
130gr 2dl grahamsmjöl
260gr 4,5dl rågmjöl
20gr 0.5dl vetekli
15gr chia frön
20gr sempers mjölkpulver
10gr 1 tesked honung
nypa salt
10gr kokosfett
4dl vatten

Lägg allt det torra i en bunke. Värm upp vattnet och kokosfettet till det blir fingervarmt. Smula jästen i en degbunke och häll över vattnet. Med en diamantformad blandare så rör i det torra och låt den köra tills allt är blandat ordentligt. Smeten ska vara väldigt blöt.


Häll i smeten i en brödform. Låt den stå i ca 1.5 timme sen placera den i en förvärmd ugn på 180grader i ca 30 minuter. Den ska fortfarande vara lite blöt. Ta ut den ur formen och låt den svalna.






Per 100gr
Kalorier 319,7
Protein 10,5
Kolhydrater 52,4
Fett 4,7

Kommentarer