Mango chutney!

Tänkte att det saknas tillbehör bland recepten, så idag lekte jag fram ett par stycken. Detta är visserligen en viu använder på jobbet men som vanligt har jag gjort om den lite så den är nyttigare. Och var inte oroliga om ni tycker att den kanske innehåller en hel del kolhydrater för det är ett tillbehör till maten och kan lätt blandas med tex philadephia för att göra en mango kräm.

300gr 1 hel hackad mango
50gr 1/2 hackad lök
1/2 hackad chilli
30gr ca 3 matskedar honung
2 matskedar vitvinsvinäger
ett par droppar vanilj arom
1 matsked canderel
salt 
svart peppar

Lägg allt utom salt, peppar och canderel i en gryta, när det kokar så sänk värmen till hälften och låt det små koka i ca 20 minuter tills all vätska är bort kokt. Lägg i canderel och krydda med lite salt och peppar. Lägg mangon i en burk så håller den i en månad i kylen.




Per 100gr
Kalorier 107,3
Protein 0,7
Kolhydrater 24,2
Fett 0,7

Kommentarer