Kesella bearnaise.

Har hört snacket om kesella bearnaise, och så klart måste jag bara leka fram en utan att kolla på ett recept. Den blev helt ok men inte riktigt som en bearnaise med bara äggula och smör. Det blir väl att jag letar upp ett recept nån dag.
OBS. Den smakar mycket bättre dagen efter när alla smakerna har fått marinera sig.

1/2 dl vitvinsvinäger
1 liten shalloten lök
1 liten vitlöksklyfta
ett par kvistar dragon
3st pepparkorn
salt
1/2 tesked cayennepeppar 
2 matskedar finhackad dragon
250ml 1 burk kesella 1%

Börja sen med att lägga shallotenlöken, vitlöken, pepparkornen, salt och dragon kvistarna i en varm gryta. Häll i vitvinsvinägern och sänk värmen till låg. Låt den reducera till 1/3 ta av grytan och låt den svalna i någon minut.  Blanda i den hackade dragonen, cayennepeppar och salt i kesellan. Sen rör i den silade bearnaise ättikan.









Kalorier 75,6
Protein 12,7
Kolhydrater 3,6
Fett 1

Kommentarer