Kyckling biffar med potatis, tomat, spenat och kokosröra.


Fick iden av en god vän jag coachar. Han bara snackar om sin kyckling biffar med min egen krydda, kokt potatis och min egen tomatkompott (du hittar receptet i bloggen). Så det fick mig att tänka till, vad om jag gör så istället får så här och vad händer om jag leker ihop det ena med det andra. Som jag sagt förr så hänger jag själv inte med när huvudet slänger in femte växeln, haha.
Nu har jag inte lekt ihop en tomatkompott på ett tag så jag fick använda tomatpuré som är nästan lika bra. Bara nästan.
Den är helt perfekt till för att ätas både varm och som att ta med i matlådan kall för den som är i farten.

2x 100gr kyckling färs
100gr skivad potatis
20gr ¼ dels hackad lök
1 hackad vitlök
1 tesked av min egen grymma grillkrydda (du hittar receptet i bloggen) eller vanlig grillkrydda
1 tesked flytande grönsaksfond
60gr 3st halverade cocktailtomater
20gr 1 tesked tomatpuré
20gr en handfull spenat
1 nypa italiensk timjan från min örtodling eller vanlig timjan
2 blad hackad salvia 
50gr 1/2 dl kokosmjölk light
3gr kokosfett
1dl vatten
Salt
Malen svartpeppar

Börja med att blanda kryddan och grönsaksfonden med biffarna och forma två 100gr biffar.
Stek dem ca 30 sekunder på vardera sidan med kokosfett. Ta sen och lägg dem på en tallrik till senare. Lägg i löken, vitlöken och potatisen och stek dem i ca 2 minuter. Häll i vatten och kokosmjölk sen lägg i biffarna och låt dem koka på medelvärme. Efter ca 10 minuter blanda i tomatpurén och låt det koka i ca 5 minuter till. Ta ut biffarna och lägg dem på tallriken. Blanda i cocktailtomaterna och spenaten sen krydda med örterna och salt och peppar för smak.






Med 100gr kyckling     med 200gr kyckling
Kalorier 291,4                  406,4
Protein 24,8                      46,3
Kolhydrater 23,1              23,1
Fett 10                              13,1

Kommentarer