Remouladsås. Lätt och snabb.

Varje gång jag ser remouladsås så tänker jag på första gången jag gjorde det. Det är inte många år sen jag jobbade på ett av dem större hotellen i Köpenhamn, min första vecka skulle jag göra remouladsås och det var inte den lilla laddningen utan jag hade 40kg grönsaker jag skulle skala, tärna och salta. Sen ta ut dem från saltlagret och koka dem och göra marinaden.  Jag fick ut 50 liter syltade grönsaker som vi blandade med majonnäs när vi behövde remouladsås. Den laddningen höll bara i 6 månader och tänk er då att vi blandade med lika delar syltade grönsaker och majonnäs. Dom andra kockarna trodde jag skulle sluta den första veckan.

Men denna remouladsås tar inte lång tid att göra vilket är skönt.

150gr kesella 1 %
50gr fettfri majonnäs
50gr Chornichorn små syltade gurkor  
30gr syltlök
10gr dijonsenap
1 tesked vitvinsvinäger
2 teskedar horseradish sauce
1 tesked tumeric
½ tesked kurry
1/3 tesked citronpeppar
½ tesked vitlökspulver
1 tesked dill
1 tesked persilja
½ tesked örtsalt

Lägg allt i en skål och mixa med stavmixern till det är lite halv grovt blandat. Låt den stå och dra ihop smakerna i minst en timme innan ni använder den. 





Per 100gr
Kalorier 202,8
Protein 20,9
Kolhydrater 22,9
Fett 2,4

Kommentarer