Torsk halvgravad med dill och en röda kidney bön, kurry sallad. Allt i en gryta.

Vet helt enkelt inte hur jag kom fram till denna rätt. Det började med att jag halv gravade torsken innan jag gick till gymmet sen när jag kom hem ville jag ha något lätt och var inte sugen på potatis eller ris så jag letade igenom skafferiet och hittade röda kidney bönor, men vad skulle jag göra med dem hmmmm? 


Men så tänkte jag till eller helt ärligt jag tänkte inte alls utan bara gick igång och hittade syltad lök och min Tikkapaste och lite överbliven sallad. Så orkade jag inte fixa och dona med en massa disk så det fick bli ännu en ”allt i en gryta, lat rätt” Dels orkade jag inte laga något för jag precis tränat mitt andra pass för dagen och dels för att jag var tvungen att slänga ihop en ny typ av en jordgubbs cheesecake, så jag var ganska hungrig efter den leken och så var jag ju tvungen att raka mig vilket är verkligen en pina hahaha synd att man inte fixar skogshuggar looken.  Men nog om min tönt blogg varning och tillbaka till varför vi är här… receptet…. 

Måste tillägga att syltlöken gjorde hela rätten med att dom var krispiga vilket gjorde att allt gifte sig med allt och blev super gott. 

120gr torsk
5gr 1 tesked socker
½ tesked örtsalt
1 tesked torkad dill

100gr röda kidney bönor
20gr 1st skivad vårlök
20gr syltlök
20gr 3 sallads blad
20gr 1 matsked Tikkapaste (du hittar det i bloggen)
½ dl matlagningsvitvin
Örtsalt

Börja med att grava torsken i minst 4 timmar. Fördela sockret, örtsaltet och dillen på båda sidorna sen ställ in den i kylen.

Sätt igång ugnen på 150C.

Lägg allt förutom salladen i grytan med torsken och värm allt i ca 8minuter. Ta ut och servera med salladen och en remouladsås (du hittar såsen i bloggen) om ni vill.






Kalorier 270,2
Protein 28,9
Kolhydrater 26,7
Fett 3,3

Kommentarer