Blomkål, ingefära och kokosmjölk kompott.

Så till en ny kompott till ”veckans matlåda”. Jag har ju som sagt börjat med veckans matlåda och kommer framöver att leka fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre närningsrikt från butiken eller kebab vagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

800gr grovt hackad blomkål
100gr 1 stor finhackad lök
50gr hackad ingefära
200gr 2dl kokosmjölk light
1dl matlagningsvitvin (finns på ICA)
20gr kokosfett
1 tesked vitlökspulver
1 tesked örtsalt
Malen svartpeppar
Tippen på en kniv med vanilj pulver eller arom (om ni vill)
 1/4 tesked stevia socker 
4 blad hackad färsk salvia

Sätt igång ungen på 220C grill.

Sätt in blomkålen i ugnen i ca 15 minuter tills den blivit brunaktig och karamelliserad.

Värm en gryta rykande varm med kokosfett, häll i löken och vitlökspulvret, sänk värmen till medel men se till att röra om ordentligt hela tiden så löken inte bränns utan den blir gyllenbrun det tar ca 2 minuter. Häll i vitvin och låt den koka ner tills det är bara en lök smet kvar. Häll i kokosmjölk, ingefära, stevia socker, vanilj, låt den koka ner till hälften.

När blomkålen är färdig, häll den i en stor skål med kokosmjölken och blanda den till en grov pure med en stavmixer, blanda i salvia och smaksätt med malen svartpeppar och mer örtsalt om det behövs.





Per 100gr.
Kalorier 50
Protein 1,2
Kolhydrater 3,8
Fett 2,9

Kommentarer