Så till en ny
kompott till ”veckans matlåda”. Jag har ju som sagt börjat med veckans matlåda
och kommer framöver att leka fram en ny smaksättare till den annars tråkiga
matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag
och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad
att handla något mindre närningsrikt från butiken eller kebab vagnen runt
hörnet.
Allt ni behöver
göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda
för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak
varje vecka.
800gr grovt hackad blomkål
100gr 1 stor finhackad
lök
50gr hackad
ingefära
200gr 2dl
kokosmjölk light
1dl matlagningsvitvin
(finns på ICA)
20gr kokosfett
1 tesked
vitlökspulver
1 tesked örtsalt
Malen svartpeppar
Tippen på en kniv
med vanilj pulver eller arom (om ni vill)
1/4 tesked stevia socker
4 blad hackad färsk
salvia
Sätt igång ungen på
220C grill.
Sätt in blomkålen i
ugnen i ca 15 minuter tills den blivit brunaktig och karamelliserad.
Värm en gryta
rykande varm med kokosfett, häll i löken och vitlökspulvret, sänk värmen till
medel men se till att röra om ordentligt hela tiden så löken inte bränns utan
den blir gyllenbrun det tar ca 2 minuter. Häll i vitvin och låt den koka ner
tills det är bara en lök smet kvar. Häll i kokosmjölk, ingefära, stevia socker,
vanilj, låt den koka ner till hälften.
När blomkålen är
färdig, häll den i en stor skål med kokosmjölken och blanda den till en grov
pure med en stavmixer, blanda i salvia och smaksätt med malen svartpeppar och mer
örtsalt om det behövs.
Per 100gr.
Kalorier 50
Protein 1,2
Kolhydrater 3,8
Fett 2,9
Kommentarer
Skicka en kommentar