Så till en ny
kompott till ”veckans matlåda”. Jag har ju som sagt börjat med veckans matlåda
och kommer framöver att leka fram en ny smaksättare till den annars tråkiga
matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag
och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad
att handla något mindre närningsrikt från butiken eller kebab vagnen runt
hörnet.
Allt ni behöver
göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en
matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en
ny smak varje vecka.
800gr grovt
hackad broccoli
150gr 2st
hackad rödlök
3st
vitlöksklyftor
1/2 dl färsk
timjan
30gr
pinjenötter
1 tesked sambaolek
5gr 1/2 tesked dijon
senap
1 tesked
paprikapulver
1 tesked
örtsalt
1/3 tesked
stevia socker
Malen
svartpeppar
25gr kokosfett
1/2 dl vitvinsvinäger
200gr 2dl mat
extra 4 %
Värm ungen till
220C.
Lägg broccolin
och löken i en ugnsform.
Gör puré av
vitlök, timjan, pinjenötter, sambaolek, senap, paprikapulver, örtsalt, stevia socker,
vitvinsvinäger och kokosfett.
Blanda i det ordentligt
med broccolin och rödlöken, sen baka den i ugnen i ca 10-15 minuter.
Broccolin ska
vara al dente, alltså fortfarande lite krispig.
Lägg i allt i
en stor skål med mat extra. Använd en stavmixer och blanda allt till en grov
puré.
Smaksätt med
malen svartpeppar och lite örtsalt till om det behövs.
Per 100gr
Kalorier 63,8
Protein 3
Kolhydrater 3,1
Fett 4,5
Kommentarer
Skicka en kommentar