Broccolikompott.

Så till en ny kompott till ”veckans matlåda”. Jag har ju som sagt börjat med veckans matlåda och kommer framöver att leka fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre närningsrikt från butiken eller kebab vagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.


800gr grovt hackad broccoli
150gr 2st hackad rödlök
3st vitlöksklyftor
1/2 dl färsk timjan
30gr pinjenötter
1 tesked sambaolek
5gr 1/2 tesked dijon senap
1 tesked paprikapulver
1 tesked örtsalt
1/3 tesked stevia socker
Malen svartpeppar
25gr kokosfett
1/2 dl vitvinsvinäger
200gr 2dl mat extra 4 %


Värm ungen till 220C.
Lägg broccolin och löken i en ugnsform.
Gör puré av vitlök, timjan, pinjenötter, sambaolek, senap, paprikapulver, örtsalt, stevia socker, vitvinsvinäger och kokosfett.
Blanda i det ordentligt med broccolin och rödlöken, sen baka den i ugnen i ca 10-15 minuter.
Broccolin ska vara al dente, alltså fortfarande lite krispig.
Lägg i allt i en stor skål med mat extra. Använd en stavmixer och blanda allt till en grov puré.
Smaksätt med malen svartpeppar och lite örtsalt till om det behövs.




Per 100gr
Kalorier 63,8
Protein 3
Kolhydrater 3,1
Fett 4,5

Kommentarer