Om man har gjort
en bearnaise så måste man göra en hollandaise.
Nu var den lite
svårare att göra och jag vet inte om den blev så lyckad så kanske skulle kalla
den något annat. Kanske en syrlig citrus kesella sås….
Den kan serveras
både kall och varm men se då till att värma upp den långsamt så den inte
spricker.
60gr 3st äggulor
250gr kesella 1 %
1 matsked citron
juice
1/3 tesked stevia
socker
Örtsalt
1dl
vitvinsvinäger
1/2 challotenlök
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
Nypa citronpeppar
Koka
vitvinsvinäger, vitlök, lagerblad och citronpeppar till hälften sen låt det stå
och dra.
Koka upp vatten
i en gryta, placera en metall skål med äggulan och vispa med en elvisp tills
den är nästan vit och ni kan ta upp vispen och forma en åtta av gulan. Häll i
vitvinsvinäger mixen och vispa lite till, så ni kan forma en åtta igen när ni
lyfter upp vispen.
Ta bort skålen
från värmen och vispa i kesellan för hand sen krydda med citron, citronpeppar, örtsalt
och stevia socker.
Per 100gr
Kalorier 130,5
Protein 13,4
Kolhydrater 2,9
Fett 7,2
Kommentarer
Skicka en kommentar