Kesella hollandaise.


Om man har gjort en bearnaise så måste man göra en hollandaise.
Nu var den lite svårare att göra och jag vet inte om den blev så lyckad så kanske skulle kalla den något annat. Kanske en syrlig citrus kesella sås….
Den kan serveras både kall och varm men se då till att värma upp den långsamt så den inte spricker.

60gr 3st äggulor
250gr kesella 1 %
1 matsked citron juice
1/3 tesked stevia socker
Örtsalt

1dl vitvinsvinäger
1/2 challotenlök
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
Nypa citronpeppar

Koka vitvinsvinäger, vitlök, lagerblad och citronpeppar till hälften sen låt det stå och dra. 

Koka upp vatten i en gryta, placera en metall skål med äggulan och vispa med en elvisp tills den är nästan vit och ni kan ta upp vispen och forma en åtta av gulan. Häll i vitvinsvinäger mixen och vispa lite till, så ni kan forma en åtta igen när ni lyfter upp vispen. 

Ta bort skålen från värmen och vispa i kesellan för hand sen krydda med citron, citronpeppar, örtsalt och stevia socker. 








Per 100gr
Kalorier 130,5
Protein 13,4
Kolhydrater 2,9
Fett 7,2



Kommentarer