Här kommer ännu
en klassiker som jag lekt om. Har funderat ett tag på denna nu, men inte varit
sugen på att göra, men så var jag hos min nya sponsor igår DJ City Grönt och
fick hem ett gäng grönsaker och fann en låda med basilika som jag så klart var
tvungen att leka om till en kesella pesto.
Och som med den
röda kesella peston så använde jag stevia socker för att få bort den sura
kesella smaken så den blir lite mer balanserad och smakar som en riktig pesto.
Och så går den bra till det mesta, och hur fel kan det vara. ”ler”
250gr 1 burk
kesella 1 %
30gr färsk basilika
1st vitlöksklyfta
10gr rostade
pinjenötter
15gr olivolja
1 matsked citron
juice
1/4 tesked stevia
socker
Nypa örtsalt
Lägg allt förutom
stevia socker och örtsalt i en bunke och gör pure av det med en stavmixer, sen
krydda med stevia socker och örtsalt.
Per 100gr
Kalorier 131,2
Protein 11,1
Kolhydrater 3,4
Fett 8
Kommentarer
Skicka en kommentar