Spenat kompott.


Så till en ny kompott till ”veckans matlåda”. Jag har ju som sagt börjat med veckans matlåda och kommer framöver att leka fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebab vagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Jag kan lova att den inte smakar så mycket spenatig om man kan använda det ordet, jag har haft två olika testsmakar idag som varit glatt överraskade.

800gr fryst spenat
300gr 3st skivad rödlök
2st hackad vitlök
2 teskedar sambaolek
1/4 tesked vaniljpulver eller arom (om ni önskar)
1/3 tesked stevia socker
1/2 dl balasmic vinäger
20gr kokosfett
1 matsked persilja
250ml mat extra 4 %
1 tesked örtsalt
1 tesked malen svartpeppar

Värm en gryta med kokosfett, när den är rykande varm lägg i rödlöken och vitlöken, låt den stekas så den blir brun under omrörning i ca 2 minuter. Häll i balsamic vinäger och låt den koka ner tills nästan inget är kvar. Häll i sambaolek, vanilj, stevia, sen blanda i spenaten och låt allt koka samman i ca 2 minuter. Häll i mat extra och låt den koka i ca 2 minuter. Stäng av värmen och låt den stå på eftervärmen, blanda i persilja, örtsalt och svartpeppar. Smaka av och krydda mer om det behövs.  





Per 100gr.
Kalorier 43,4
Protein 2,1
Kolhydrater 2,4
Fett 2,5

Kommentarer

Skicka en kommentar