Så till en ny
kompott till ”veckans matlåda”. Jag har ju som sagt börjat med veckans matlåda
och kommer framöver att leka fram en ny smaksättare till den annars tråkiga
matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag
och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad
att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebab vagnen runt
hörnet.
Allt ni behöver
göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en
matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en
ny smak varje vecka.
Jag kan lova att den inte smakar så mycket spenatig om man kan använda det ordet, jag har haft två olika testsmakar idag som varit glatt överraskade.
Jag kan lova att den inte smakar så mycket spenatig om man kan använda det ordet, jag har haft två olika testsmakar idag som varit glatt överraskade.
800gr fryst
spenat
300gr 3st skivad
rödlök
2st hackad vitlök
2 teskedar
sambaolek
1/4 tesked
vaniljpulver eller arom (om ni önskar)
1/3 tesked stevia
socker
1/2 dl balasmic
vinäger
20gr kokosfett
1 matsked
persilja
250ml mat extra 4
%
1 tesked örtsalt
1 tesked malen
svartpeppar
Värm en gryta med
kokosfett, när den är rykande varm lägg i rödlöken och vitlöken, låt den stekas
så den blir brun under omrörning i ca 2 minuter. Häll i balsamic vinäger och
låt den koka ner tills nästan inget är kvar. Häll i sambaolek, vanilj, stevia,
sen blanda i spenaten och låt allt koka samman i ca 2 minuter. Häll i mat extra
och låt den koka i ca 2 minuter. Stäng av värmen och låt den stå på
eftervärmen, blanda i persilja, örtsalt och svartpeppar. Smaka av och krydda
mer om det behövs.
Per 100gr.
Kalorier 43,4
Protein 2,1
Kolhydrater 2,4
Fett 2,5
Riktigt gott. :)
SvaraRadera