Nu ska jag visa er ett trick som vi själva gör i vårt kök. Det kallas lågtempat kött och får köttet så mört och gott att det smälter på tungan, men jag ska omvandla det till hemmabruk. När ni köper en bit kött så brukar man få det redan i en plast förpackning och tricket är att inte öppna förpackningen utan låta den vara och placera den i ugnen på 50C i 2 timmar sen sätta in en termometer och höja värmen till mellan 50C och 100C på ugnen tills inner temperaturen är uppe i 54C. Det tar ca 1-2h till. Sen låta den kylas ner.
Har ni en som är mer avancerad ugn så sätt den på 60C och låt den stå i 3-4h tills inner temperaturen är uppe i 54C.
När köttet har svalnat så öppna förpackningen och häll ut blodet. Bli inte rädd om det luktar en aning surt för det är bara vac lukt och blodet som luktar det försvinner snabbt. Ni behöver inte använda oxfile utan ni kan ta vilken del av köttet ni vill så läge den ligger i en förseglad förpackning. Om ni så klart inte har en vakumerings maskin och då kan fixa det själv.

Kommentarer
Skicka en kommentar
Skriv din kommentar här eller ställ gärna en fråga.