Vårlöks puré

Så till en ny kompott till ”veckans matlåda”. Jag har ju som sagt börjat med veckans matlåda och kommer framöver att leka fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebab vagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Var nere på City grönt idag och fann lite roliga grönsaker.


800gr tärnad rotselleri  
70gr hackad vårlök
70gr gräslök
70gr färsk spenat
250gr 1st mat extra 4 %
1/2 dl äppelcider vinäger
20gr becel smör
1tesked örtsalt
1 tesked vitlökspulver
Malen svartpeppar

Koka rotsellerin i en gryta med vatten i ca 5 minuter till den är mjuk. Häll ut vattnet men spara lite och låt rotsellerin stå ett tag och ånga av sig.
Lägg mat extra men spenat, vårlök, gräslök, becel, äpplecider vinäger och ca 1dl av spadet och gör pure av allt. Häll sen mixen i en större skål med rotsellerin och använda en stavmixer och gör en grov pure, smaksätt med vitlökspulver, malen svartpeppar och örtsalt.



Per 100gr
Kalorier 44,1
Protein 1,5
Kolhydrater 4,3
Fett 1,8

Kommentarer