Så till en ny
kompott till ”veckans matlåda”. Jag har ju som sagt börjat med veckans matlåda
och kommer framöver att leka fram en ny smaksättare till den annars tråkiga
matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag
och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad
att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebab vagnen runt
hörnet.
Allt ni behöver
göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en
matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en
ny smak varje vecka.
Var nere på City grönt idag
och fann lite roliga grönsaker.
800gr tärnad rotselleri
70gr hackad
vårlök
70gr gräslök
70gr färsk spenat
250gr 1st mat
extra 4 %
1/2 dl äppelcider
vinäger
20gr becel smör
1tesked örtsalt
1 tesked
vitlökspulver
Malen svartpeppar
Koka rotsellerin
i en gryta med vatten i ca 5 minuter till den är mjuk. Häll ut vattnet men
spara lite och låt rotsellerin stå ett tag och ånga av sig.
Lägg mat extra
men spenat, vårlök, gräslök, becel, äpplecider vinäger och ca 1dl av spadet och
gör pure av allt. Häll sen mixen i en större skål med rotsellerin och använda
en stavmixer och gör en grov pure, smaksätt med vitlökspulver, malen
svartpeppar och örtsalt.
Per 100gr
Kalorier 44,1
Protein 1,5
Kolhydrater 4,3
Fett 1,8
Kommentarer
Skicka en kommentar