Kesella tzatziki.

Så klart måste man ha en nyttigare version av klassikern tzatziki. Den passar det mest och smakar bäst dagen efter när alla smakerna har lagt sig.

250g kesella 1 %
70g 1/2 gurka
2st pressad vitlök
4g 2 teskedar olivolja
1 tesked persilja
2 teskedar salt
1/4 tesked steviasocker
Malen svartpeppar
1 matsked citronjuice
0,2dl vatten.

Skala och ta bort dem mjuka delen i mitten av gurkan. Riv den och lägg den i en sil med salt. Låt stå i 15 minuter, skölj under rinnande vatten och pressa ut all vätska från gurkan.
Blanda allt förutom stevia socker. Smaksätt med stevia socker sist. Det ska inte smaka för surt eller sött så ta lite åt gången. 



Per 100g
Kalorier 72,3
Protein 10
Kolhydrater 3,2
Fett 2



Kommentarer