Mörksej bakad med tzatziki och broccoli, fänkålssallad.

Har tänkt på denna rätt i snart en vecka nu men har inte haft tid. Den blev otroligt lätt och god.
Efter måndags besöket på Citygrönt där jag hittade flera nya leksaker och fisken från Sydfisk så kan inte dagen bli bättre. Nu passar denna rätt med alla typer av vitfisk.

130g mörksej
100g riven broccoli
50g skivad fänkål
50g skivad rödlök
10g en liten handfull ruccola
5g kokosfett
1 matsked sojasås
1 matsked citronjuice
1 tesked persilja
Malen svartpeppar
Örtsalt

30g 1 stor matsked kesella tzatziki (du hittar receptet i bloggen) 

Ta ut fisken och salta den lätt. Lägg den på folie i en stekpanna. Sätt igång ugnen på 180C. Låt stå.
Stek broccoli, fänkål och rödlök i en varm stekpanna med kokosfett i ca 8 minuter till allt är mjukt. Lägg allt i en skål med sojasås, citronjuice och persilja. Låt allt svalna.
Bred kesella tzatziki ovanpå fisken och placera den i ugnen i ca 10minuter.
Blanda ruccola i salladen och krydda med malen svartpeppar, örtsalt och sesamfrön.
Servera.






Kalorier 286,5
Protein 36,9
Kolhydrater 9,5
Fett 9,8

Kommentarer