Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebab vagnen runt hörnet.
Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.
Var nere och handlade som vanligt på måndagar och fann lite roliga grönsaker. Det finns inget mer avslappnande än att gå runt bland grönsakerna, känna och smaka på alla roliga leksaker som det finns.
Ni behöver inte använda ingredienser som stevia, vanilj, sambaolek, vitvins vinäger och soja men det ger paprika röran en djupare karaktär som ni sent kommer att glömma. Testa med att ta en ingrediens och smaka efter varje gång så kommer ni märka skillnaden efter varje tillsatt ingrediens och ni kommer märka hur själva smakerna gifter sig och vilken skillnad det blir.
500gr 3st stora rödpaprika
200gr 1/2 liten tärnad rotselleri
100gr 1/2 stor hackad rödlök
2st vitlöksklyftor
20gr olivolja
3 matsked vitvinsvinäger
1 matsked sojasås (överkurs)
1/2 tesked samaolek (överkurs)
1/4 tesked stevia socker (överkurs)
1/4 tesked vaniljpulver (överkurs)
2 matskedar hackad oregano
2 matskedar flytande grönsaksfond
Malen svartpeppar
2 teskedar örtsalt
Sätt igång ugnen på 200C grill.
Lägg dem röda paprikorna i en ugns form och häll över olivoljan, sätt in den i ugnen i ca 10-20minuter tills skinnet har fått en svart bränd färg och har lossnat från paprikan. Ta ut och låt den svalna.
Under tiden koka rotselleri med vitlök och grönsaksfond i ca 5 minuter tills den är mjuk. Sila av vattnet men spara det. Lägg i rotselleri i en blender och häll i ca 3 dl spadet och gör pure av den. Häll i puren i en större skål.
Avlägsna skinnet och roten från paprikan sen lägg i den med oljan i skålen med rotselleri. Blanda i rödlök och vitvinsvinäger och använd en stavmixer för att blanda allt till en jämn röra.
Blanda i resten av ingredienserna och blanda ordentligt.
Per 100gr
Kalorier 52,3
Protein 1,2
Kolhydrater 5,2
Fett 2,7

Kommentarer
Skicka en kommentar
Skriv din kommentar här eller ställ gärna en fråga.