Tonfisk grillad med bok choy och kesella curry.

Finns inte mycket mer att säga än att det blev en riktigt god och låg i kolhydrater.  Ännu ett recept jag lekt fram till Sydfisk.

180gr tonfisk
150 delad bok choy
30gr skivad rödlök
Handfull ruccola
Karse
10gr 1 matsked olivolja
1 matsked sojasås
5gr 1 nypa pinjenötter
5 gr 1 matsked honung
1 matsked citronjuice
1/4 tesked vitlökspulver
1/4 tesked cayennepeppar
Örtsalt
30gr 1 stor matsked curry kesella (du hittar receptet i bloggen). 

Sätt igång ugnen på 200C.
Salta tonfisken med 1/2 tesked örtsalt, låt stå.

Lägg den delade bok choy i en stekpanna och häll över olivolja, sojasås, rödlök, pinjenötter, honung, citronjuice och kryddorna. Sätt in i ugnen i ca 5 minuter tills allt är mjukt, ta ut och blanda i ruccola, karse och lite salt sen lägg upp på tallriken.

Undertiden ni har bok choy i ugnen så grilla tonfisken på en grillpanna eller stekpanna i ca 2 minuter med 30 sekunder mellan varje vänding avsluta med citronjuice.
Servera med bok choy, tonfisk och curry kesella.







För hela rätten.
Kalorier 441,9
Protein 50,3
Kolhydrater 7,8
Fett 23

Delat på två rätter.
Kalorier 220,9
Protein 25,2
Kolhydrater 3,9
Fett 11,5

Kommentarer