Proteinbröd.

Kunde inte hålla mig längre utan var tvungen att leka fram ett nytt lowcarb bröd men med bakprotein i för att höja proteinet en aning. När jag väl stod där så slank det ner det dubbla av vad jag tänk mig från början men har man gett sig i leken, kan man lika gärna leka loss ordentligt.

Tid 55 minuter.

50g kokosmjöl 
50g mandelmjöl 
50g hasslenötsmjöl 
100g  Dalbladsbakprotein
30g 0.5dl linfrö
30g 0.5dl solrosfrön
3 matskedar Pofiber(willy´s)
2 teskedar brödkrydda
1,5 tesked salt
2 teskedar bakpulver
30g jordnötssmör
250g kesella 1 %
160g 3st ägg
280g 9st äggvita
10g sesamfrön

Värm upp ugnen på 160C.
Kör äggen och kesellan i en matberedare i ca 20 sekunder. Häll i resten förutom sesamfröna, kör på låg fart i ca 1 minut. Lägg smeten i en brödform. Lägg på sesamfröna på toppen av brödet. Placera i ugnen i ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna.






Per 100 g
Kalorier 215,8
Protein 20
Kolhydrater 4,1
Fett 12,7

Kommentarer

Skicka en kommentar