Rabarber paj

Vad ska jag säga. Rabarber tycker man antingen om eller inte. Misslyckades igår, så tänkte om och gjorde om den idag. Och riktigt god blev den.

 Tid, 10 minuter + 30 minuter.
300g 4st tärnad rabarber
60g mandelmjöl 
50g kokosmjöl 
250g kesella 1 %
3 teskedar guarkärnmjöl 
1,5 tesked stevia socker
Nypa salt

180g 6st äggvita
70g mandelmjöl
20g kokosfett
1,5 tesked stevia socker
2 teskedar guarmjöl

Förvärm ugnen till 150C
Blanda rabarber, mandelmjöl, kokosmjöl, kesella, guarmjöl, stevia och salt i en skål.
Fyll allt i en brödform.
Lägg äggvitan i en matberedare och sätt igång den på full fart. När den blivit tjock häll i stevia och guarmjöl, kör tills det blivit en blank smet. Häll i mandelmjöl och kokosfett, kör tills allt blivit en jämn smet. Bred smeten över rabarber smeten. Använd en våt sked för att jämna till den.
Placera i ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och låt vila sen vänd på den så pajen trillar ut.
Värm upp den antingen i stekpanna eller i ugnen. 




För hela.
Kalorier 1421,9
Protein 87,3
Kolhydrater 34,6
Fett 84,4


Per 100g.
Kalorier 152,9
Protein 9,4
Kolhydrater 3,7
Fett 9,1

Kommentarer