Vad ska jag säga. Rabarber
tycker man antingen om eller inte. Misslyckades igår, så tänkte om och gjorde
om den idag. Och riktigt god blev den.
Tid, 10 minuter + 30 minuter.
300g 4st tärnad
rabarber
60g mandelmjöl
50g kokosmjöl
250g kesella 1 %
3 teskedar guarkärnmjöl
1,5 tesked stevia
socker
Nypa salt
180g 6st äggvita
70g mandelmjöl
20g kokosfett
1,5 tesked stevia
socker
2 teskedar
guarmjöl
Förvärm ugnen
till 150C
Blanda rabarber,
mandelmjöl, kokosmjöl, kesella, guarmjöl, stevia och salt i en skål.
Fyll allt i en
brödform.
Lägg äggvitan i
en matberedare och sätt igång den på full fart. När den blivit tjock häll i
stevia och guarmjöl, kör tills det blivit en blank smet. Häll i mandelmjöl och
kokosfett, kör tills allt blivit en jämn smet. Bred smeten över rabarber smeten.
Använd en våt sked för att jämna till den.
Placera i ugnen i
ca 30 minuter. Ta ut och låt vila sen vänd på den så pajen trillar ut.
Värm upp den
antingen i stekpanna eller i ugnen.
För hela.
Kalorier 1421,9
Protein 87,3
Kolhydrater 34,6
Fett 84,4
Per 100g.
Kalorier 152,9
Protein 9,4
Kolhydrater 3,7
Fett 9,1
Kommentarer
Skicka en kommentar