Basilika & kokosgrönsaksröra.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Där jag skriver överkurs behöver ni inte det get bara en rundare och en smakrikare rätt.


Tid 30 minuter

200g 2st palsternacka
200g 2st morot
200g 1st lök
3 vitlöksklyftor
1 matsked torkad basilika (överkurs<)
400g kokosmjölk light
15g kokosfett
1/2 tesked sambaolek (överkurs)
1 tesked stevia (överkurs)
2dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)
50g basilika
20g pinjenötter
1/2 dl vatten
3 matskedar citronjuice (överkurs)
Malen svartpeppar
3 teskedar örtsalt

Kör morot, palsternacka, lök, vitlök och den torkade basilikan i en matberedare. Värm en gryta med kokosfett, fräs grönsaksmixen i ca 2 minuter. Häll i vitvin, låt det koka in i ca 1 minut. Häll i kokosmjölken, sambaolek, stevia, låt det koka på medelvärme i 15 minuter. 

Använda en stavmixer att mixa basilika, pinjenötter och vatten till en pure. Blanda i grytan med citronjuice, malen svartpeppar och örtsalt.




Per 100g
Kalorier 71,2
Protein 1,3
Kolhydrater 5,6
Fett 4,5

Kommentarer