Fick ett ryck
igår och bara var tvungen att leka fram en ny version av en raw typ av bar.
Denna gång med kokosmjöl istället för nötter.
Den var lite
knepigare att göra för jag hade inte räknat med att kokosmjölet skulle suga åt
sig så mycket vatten så närjag väl var färdig så var matberedaren överfylld. Så
tänk på det när ni gör den att det kan bli lite kladdigt om ni inte tänker
efter vilket inte jag gjorde ”ler”
Den blev riktigt
saftigt god, men en aningen växande känsla i munnen när man äter den, så man
behöver nog något att skölja ner den med… Men det är väl bara för att jag är så
petig.
Jag tror om ni
använder 2 matskedar fiber husk så kommer den att bli bättre men det får bli en
annan gång.
Tid 10minuter + 4
timmar
200g choklad proteinpulver
200g kokosmjöl
50g dadlar
50g torkade
aprikoser
50g tranbär
100g 1 liten
mogen avokado
4 teskedar stevia
socker
Nypa salt
20g kakaopulver
25 % fett
30g kokosflingor
1 L vatten.
Kör alla bären
med avokadon i matberedaren tills allt är sönder hackat. Blanda i resten med
lämna kokosflingorna till senare. Kör till allt blivit en jämn smet.
Jag fick använda
en större bakplåt än jag tänkt mig så den blev 32x24cm storlek.
Lägg
bakplåtspapper i botten, rör i hälften av kokosflingorna i smeten, bred ut smeten
i plåten och strö resten av kokosflingorna över toppen.
Placera i ugnen
på 75C i 4 timmar.
När den är klar,
ta ut den och låt den svalna ordentligt innan ni delar den. Jag delade i 16
bitar.
Per 100g
Kalorier 226
Protein 32,8
Kolhydrater 16,1
Fett 9,6
Per bar, delat på
16st.
Kalorier 98,9
Protein 14,4
Kolhydrater 7,1
Fett 4,2
Tycker du kan baka en plåt och skicka till mig ;)
SvaraRadera