Så till en ny
kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och
leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns
inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den
ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något
mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver
göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en
matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en
ny smak varje vecka.
Där jag skriver
överkurs behöver ni inte det get bara en rundare och en smakrikare rätt.
Tid 20 minuter
250g 2st
medelstora palsternacka
200g 2st äpple
120g 1
medelstor lök
10g lillfinger
stor ingefära
2st
vitlöksklyftor
1st lagerblad
½ tesked
sambaolek (överkurs)
½ tesked stevia
socker (överkurs)
3 teskedar gurkmeja
(överkurs, för färgen)
15g kokosfett
3 teskedar
guarmjöl (lchf-butiken) eller maizena
2dl
matlagningsvitvin (Ica)
1/2 dl vit
balsamic vinäger (överkurs)
400g 1 burk
kokosmjölk light
Nypa hackad koriander
Nypa hackad
persilja
1/2 matsked
malen svartpeppar
2 teskedar
örtsalt
Kör
palsternacka, äpple, lök, ingefära, vitlök, lagerblad, sambaolek, stevia och
gurkmeja i en matberedare. Värm en gryta med kokosfett, fräs mixen i ca 2
minuter, häll i vitvin, låt det koka in i ca 1 minut. häll i kokosmjölk, låt
det småkoka i ca 10 minuter. Blanda i vitbalsamic, guarmjöl, persilja,
koriander, svartpeppar och örtsalt. Låt allt svalna.
Per 100g
Kalorier 64,2
Protein 0,67
Kolhydrater 6,7
Fett 3,4
Kommentarer
Skicka en kommentar