Ryggbiff, potatissallad med rostad cocktailtomat, rödlök, balsamic sallad.

Som jag har nämnt förr så är det alltid bra att ha en laddning kokt potatis, ris eller pasta i kylen för det är dem som brukar ta längts tid att tillaga. Så lägger ni ner en dag i veckan och leker ihop en laddning som ska hålla hela veckan så gör det livet så mycket lättare för er. Bakpotatisen igår var redan klar så det sparade minst 20 minuter på tillagningstiden. 

Blev sugen på något lätt och gott och med ryggbiffen jag fick hem från bulltofta kött igår. Deras biffar är så otroligt möra och saftiga.

Tid 15minuter.

160g ryggbiff
150g halv tärnad bakpotatis
50g 3st cocktailtomater
50g halv skivad rödlök
30g 3 blad sallad
Ca 20st gräslök, hälften finhackat, hälften delat på 3cm längder
40g 2 matskedar kesella 1 %
5g 1 matsked olivolja
2 matskedar svart balsmaic vinäger
1/4 tesked vitlökspulver
1/4 tesked paprikapulver
Nypa stevia
Malen svartpeppar
Örtsalt

Sätt igång ugnen på 180C grill.
Värm stekpannan med olivolja, stek löken och cocktailtomterna i 30 sekunder, lägg i ryggbiffen, stek ena sidan i 30 sekunder, vänd på biffen och placera stekpanna i ugnen i 6-8minuter.

Under tiden tärna potatisen, blanda med hackad gräslök, vitlökspulver, paprikapulver, örtsalt och kesella. Ni kan värma potatisen en aning innan eller blanda i den kall, den blir lika god kalla som ljummen.

Strimla salladen lägg den i skål. Ta ut stekpannan, häll i balsamic vinäger krydda med örtsalt och malen svartpeppar.  Läggbiffen för att vila i 2 minuter på en tallrik. Lägg resten som finns i stekpannan i skålen med sallad resten av gräslöken och en nypa stevia.  

Servera allt på en tallrik tillsammans.






För hela.
Kalorier 441
Protein 43,8
Kolhydrater 36,4
Fett 11,9

Delar på två portioner.
Kalorier 220,5
Protein 21,9
Kolhydrater 18,2
Fett 6

Kommentarer