Som jag har nämnt
förr så är det alltid bra att ha en laddning kokt potatis, ris eller pasta i
kylen för det är dem som brukar ta längts tid att tillaga. Så lägger ni ner en
dag i veckan och leker ihop en laddning som ska hålla hela veckan så gör det
livet så mycket lättare för er. Bakpotatisen igår var redan klar så det sparade
minst 20 minuter på tillagningstiden.
Blev sugen på
något lätt och gott och med ryggbiffen jag fick hem från bulltofta kött igår.
Deras biffar är så otroligt möra och saftiga.
Tid 15minuter.
160g ryggbiff
150g halv tärnad bakpotatis
50g 3st
cocktailtomater
50g halv skivad
rödlök
30g 3 blad sallad
Ca 20st gräslök,
hälften finhackat, hälften delat på 3cm längder
40g 2 matskedar
kesella 1 %
5g 1 matsked
olivolja
2 matskedar svart
balsmaic vinäger
1/4 tesked vitlökspulver
1/4 tesked paprikapulver
Nypa stevia
Malen svartpeppar
Örtsalt
Sätt igång ugnen
på 180C grill.
Värm stekpannan
med olivolja, stek löken och cocktailtomterna i 30 sekunder, lägg i ryggbiffen,
stek ena sidan i 30 sekunder, vänd på biffen och placera stekpanna i ugnen i
6-8minuter.
Under tiden tärna
potatisen, blanda med hackad gräslök, vitlökspulver, paprikapulver, örtsalt och
kesella. Ni kan värma potatisen en aning innan eller blanda i den kall, den
blir lika god kalla som ljummen.
Strimla salladen
lägg den i skål. Ta ut stekpannan, häll i balsamic vinäger krydda med örtsalt
och malen svartpeppar. Läggbiffen för
att vila i 2 minuter på en tallrik. Lägg resten som finns i stekpannan i skålen
med sallad resten av gräslöken och en nypa stevia.
Servera allt på
en tallrik tillsammans.
För hela.
Kalorier 441
Protein 43,8
Kolhydrater 36,4
Fett 11,9
Delar på två
portioner.
Kalorier 220,5
Protein 21,9
Kolhydrater 18,2
Fett 6


Kommentarer
Skicka en kommentar
Skriv din kommentar här eller ställ gärna en fråga.