Läste en tråd häromdagen
från någon som undrade hur dem kunde få i sig tonfisken utan att dricka vartannat
vatten. Nu är det inte första gången jag hör detta, utan jag kan erkänna att
jag själv gjorde det när jag var ung. Jag åt så mycket tonfisk och ris att det
kom ut genom öronen men det är 15 å sedan och vi borde ha lärt oss mer sen det
ljuvliga 80 talet ”ler”
Det enda som
hindrar dig och hur du får i dig din mat är endast din egen fantasi för jag kan
inte förstå hur man kan sitta och trycka i sig mat bara för att den ska vara
bra för dig. Jag har själv gjort det förr men tröttande väldigt snabbt och började
experimentera med olika smaker istället. Hade jag kunnat så hade jag ätit mat
tjugofyra timmar om dygnet men skulle aldrig äta något jag inte tycker om. Det är
dels därför jag så sällan äter tonfisk även fast den är en billig och bra
proteinkälla. Men jag ska offra mig och köra en tonfisk del nu där jag leker
fram nya smaker utan att ändra på energivärdet allt för mycket.
Den första är
denna underbart goda palsternacka & äpple kokosmjölkröran jag gjorde till
veckans matlåda. Allt ni behöver göra är att offra 1-2 timmar en dag i veckan
sen har ni en smaksättare till er tonfisk, kyckling, keso, kesella… ja osv.
140g 1 burk
tonfisk
100g palsternacka och äpple, kokosmjölk (du hittar receptet i bloggen
1 matsked hackad
gräslök
Tricket är att
skölja tonfisken i kallt rinnandevatten mellan halv till en minut, sen pressa
ut vattnet så slipper ni den metalaktiga fiskiga smaken. Rör sen såsen och gräslöken.
Den är så god att
det inte ens smakar tonfisk.
Kalorier 218,2
Protein 35
Kolhydrater 6,7
fett 5,4
Kommentarer
Skicka en kommentar