Så kommer vi
till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med
att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1matsked paprikapulver, 1 matsked
malen koriander, 1dl vitvin och 2 matskedar citron saft förslöt påsen och sen
bakade jag av påsen i ugnen på 100C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i
lagen och svalna.
När den
svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
upp dem i portionspåsar.
Skillnaden
mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar
nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller
så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling / 1,4 = 140gr kokt kyckling
Under tiden lekte jag ihop Sparris och vårlöks kompott med tomat..
Under tiden lekte jag ihop Sparris och vårlöks kompott med tomat..
Sen bakade jag
en laddning (1kg) bakpotatis i ugnen på 200C 30 minuter.
Det ska vara
enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i
veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av
veckan.
Om ni önskar så passar kycklingen och Sparris
och vårlöks kompott med tomat, lika bra om inte bättre med köttfärs
och ris men jag äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket
kolhydrater.
200g tärnad kyckling 140g kokt tärnad kyckling
150g bakpotatis
200g SPARRIS OCH VÅRLÖKS KOMPOTT
150g bakpotatis
200g SPARRIS OCH VÅRLÖKS KOMPOTT
Blanda kyckling
med såsen.
Värm allt i
mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Hela rätten
Kalorier 436,6
Protein 48,6
Kolhydrater
36,7
Fett 8,8
Delat på två
rätter.
Kalorier 218,3
Protein 18,4
Kolhydrater 21
Fett 4,4
Kommentarer
Skicka en kommentar