Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag
leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den
annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga
mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen
känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller
kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av
era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte
ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.
Tid 30 minuter.
500g riven
morot
150g lök
200g rotselleri
3st
vitlöksklyftor
2st lagerblad
10g en handfull
hackad gräslök
250g mini mat 7
%
10g kokosolja
30g sesamfrön
1/3 tesked
stevia socker
1/3 tesked
cayennepeppar
1/2 matsked
malen svartpeppar
3 teskedar
örtsalt
2dl vatten
Sätt igång
ugnen på 200c grill.
Lägg 300g riven
morot med sesamfrön och kokosolja i en ugns form. Grilla moroten i ca 20
minuter, rör om emellanåt, var inte rädd om det blir några svartbrända bita det
är ok.
Kör lök,
rotselleri, vitlök och lagerblad i en matberedare. Koka blandningen med mini
mat och vatten i ca 10 minuter. Använd en stavmixer och gör en slät tjock sås
av det.
Ta ut morotsbladningen,
blanda i det i grytan med resten av dem riva morötterna. Avsluta med stevia,
cayennepeppar, malen svartpeppar, örtsalt och gräslök.
Per 100g
Kalorier 71,9
Protein 1,4
Kolhydrater 6,7
Fett 4,1
Kommentarer
Skicka en kommentar