Morot och sesamkompott.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.


Tid 30 minuter.

500g riven morot
150g lök
200g rotselleri
3st vitlöksklyftor
2st lagerblad
10g en handfull hackad gräslök
250g mini mat 7 %
10g kokosolja
30g sesamfrön
1/3 tesked stevia socker
1/3 tesked cayennepeppar
1/2 matsked malen svartpeppar
3 teskedar örtsalt
2dl vatten


Sätt igång ugnen på 200c grill.

Lägg 300g riven morot med sesamfrön och kokosolja i en ugns form. Grilla moroten i ca 20 minuter, rör om emellanåt, var inte rädd om det blir några svartbrända bita det är ok.
Kör lök, rotselleri, vitlök och lagerblad i en matberedare. Koka blandningen med mini mat och vatten i ca 10 minuter. Använd en stavmixer och gör en slät tjock sås av det.
Ta ut morotsbladningen, blanda i det i grytan med resten av dem riva morötterna. Avsluta med stevia, cayennepeppar, malen svartpeppar, örtsalt och  gräslök.



Per 100g
Kalorier 71,9
Protein 1,4
Kolhydrater 6,7
Fett 4,1

Kommentarer