Panag curry med vit & grönsparrissås

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Där jag skriver överkurs behöver ni inte det get bara en rundare och en smakrikare rätt.


Tid 30 minuter

400g panang curry, kokosmjölk (Ica)
150g hackad lök
300g 4-5st skalad och tärnad vitsparris
300g tärnad grönsparris
2st limeblad (överkurs)
2st hackad vitlök
15g kokosfett
1dl matlagningsvitvin 1 % (överkurs) eller vatten
1 tesked stevia socker (överkurs)
1 matsked balsamic vinäger (överkurs)
2 teskedar guarmjöl (lchf-butiken) eller maizena.
Örtsalt

Stek lök, vitlök med kokosfett på medelvärme i ca 4 minuter tills den är mjuk. Häll i panang curry kokosmjölk och limeblad, låt små koka på medelvärme i ca 5minuter. Häll i vit & grönsparris, stevia, vitvin, låt det små koka i ca 5-10 minuter. Sparrisen ska inte vara överkokt och mjuk utan ha ett litet tuggmotstånd. Blanda i guarmjöl, balsamic vinäger och krydda med örtsalt, låt stå på eftervärmen i ca 5 minuter.




Per 100g
Kalorier 75,4
Protein 9,6
Kolhydrater 3,7
Fett 5,5

Kommentarer