Så till en ny kompott/röra till
”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny
smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att
inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet
eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt
från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver göra är att ta
1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela
veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje
vecka.
Där jag skriver överkurs behöver
ni inte det get bara en rundare och en smakrikare rätt.
Tid 30 minuter
400g panang
curry, kokosmjölk (Ica)
150g hackad lök
300g 4-5st skalad och tärnad vitsparris
300g tärnad grönsparris
2st limeblad (överkurs)
2st hackad
vitlök
15g kokosfett
1dl matlagningsvitvin
1 % (överkurs) eller vatten
1 tesked stevia
socker (överkurs)
1 matsked
balsamic vinäger (överkurs)
2 teskedar
guarmjöl (lchf-butiken) eller maizena.
Örtsalt
Stek lök,
vitlök med kokosfett på medelvärme i ca 4 minuter tills den är mjuk. Häll i
panang curry kokosmjölk och limeblad, låt små koka på medelvärme i ca 5minuter.
Häll i vit & grönsparris, stevia, vitvin, låt det små koka i ca 5-10
minuter. Sparrisen ska inte vara överkokt och mjuk utan ha ett litet
tuggmotstånd. Blanda i guarmjöl, balsamic vinäger och krydda med örtsalt, låt stå på eftervärmen i ca 5 minuter.
Per 100g
Kalorier 75,4
Protein 9,6
Kolhydrater 3,7
Fett 5,5
Kommentarer
Skicka en kommentar