Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag
leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den
annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga
mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen
känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller
kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av
era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte
ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.
Tid 30 minuter.
500g krossade
tomater
500g tärnad
sparris
150g hackad
rödlök
100g skivad
vårlök
20g tomatpuré
2 teskedar
paprikapulver
1 tesked malen
koriander
1/3 tesked stevia
socker
2dl
matlagningsvitvin 1 % (Ica)
2 matskedar
hackad persilja
6 blad hackad salvia
2 teskedar citron
saft
1/2 tesked malen
svartpeppar
3 teskedar
örtsalt
Värm en gryta med
kokosolja, fräs röd löken med paprika pulver och malen koriander i ca 2
minuter. Häll i vitvin, låt det koka upp i ca 2 minuter, häll i krossade
tomater och tomatpuré, när det börjar koka sänk värmen till medelvärme, blanda
i sparris, låt det små koka i ca 15 minuter. Blanda i vårlök, persilja, salvia,
citron och stevia, låt det små koka i 5 minuter. Smaka av med malen svartpeppar
och örtsalt.
Per 100g
Kalorier 34,9
Protein 1,5
Kolhydrater 3,8
Fett 1,2
Kommentarer
Skicka en kommentar