Sparris och vårlöks kompott med tomat.




Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.


Tid 30 minuter.

500g krossade tomater
500g tärnad sparris
150g hackad rödlök
100g skivad vårlök
20g tomatpuré
2 teskedar paprikapulver
1 tesked malen koriander
1/3 tesked stevia socker
2dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)
2 matskedar hackad persilja
6 blad hackad salvia
2 teskedar citron saft
1/2 tesked malen svartpeppar
3 teskedar örtsalt

Värm en gryta med kokosolja, fräs röd löken med paprika pulver och malen koriander i ca 2 minuter. Häll i vitvin, låt det koka upp i ca 2 minuter, häll i krossade tomater och tomatpuré, när det börjar koka sänk värmen till medelvärme, blanda i sparris, låt det små koka i ca 15 minuter. Blanda i vårlök, persilja, salvia, citron och stevia, låt det små koka i 5 minuter. Smaka av med malen svartpeppar och örtsalt. 



Per 100g
Kalorier 34,9
Protein 1,5
Kolhydrater 3,8
Fett 1,2
  

Kommentarer