Svamp & koriander kokossås.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Där jag skriver överkurs behöver ni inte det get bara en rundare och en smakrikare rätt.


Tid 30 minuter

500g champinjoner
100g lök
100g morot
100g palsternacka
3 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1/2 tesked stevia socker (överkurs)
1/2 tesked sambaolek (överkurs)
1/4 tesked vaniljpulver (överkurs)
1 matsked snabbkaffe (överkurs)
1dl matlagningsrödvin 1 % (Ica)
1/2 dl balsamicvinäger
400g kokosmjölk light
15g kokosfett
1dl vatten
Handfull hackad koriander
1/2 matsked malens svartpeppar
2-3 teskedar örtsalt

Kör champinjon, lök, morot, palsternacka, vitlök, lagerblad, kaffe, stevia, vanilj, sambaolek i en matberedare i ca 5 minuter till allt har blivit pure.
Värm en stekpanna med kokosfett, fräs purén i ca 2 minuter, häll i rödvin och balsamicvinäger, låt det koka in en minut. Häll i kokosmjölk och vatten, låt det små koka på medelvärme i ca 20 minuter. Avsluta med malen svartpeppar, örtsalt och koriander. 




Per 100g
Kalorier 56,3
Protein 1,4
Kolhydrater 4,2
Fett 3,5



Kommentarer