Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”.
Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till
den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att
laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och
sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller
kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver göra är att ta
1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan.
Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.
Där jag skriver överkurs behöver
ni inte det get bara en rundare och en smakrikare rätt.
Tid 30 minuter
500g champinjoner
100g lök
100g morot
100g palsternacka
3 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1/2 tesked stevia
socker (överkurs)
1/2 tesked
sambaolek (överkurs)
1/4 tesked
vaniljpulver (överkurs)
1 matsked snabbkaffe
(överkurs)
1dl matlagningsrödvin
1 % (Ica)
1/2 dl
balsamicvinäger
400g kokosmjölk
light
15g kokosfett
1dl vatten
Handfull hackad
koriander
1/2 matsked malens
svartpeppar
2-3 teskedar
örtsalt
Kör
champinjon, lök, morot, palsternacka, vitlök, lagerblad, kaffe, stevia, vanilj,
sambaolek i en matberedare i ca 5 minuter till allt har blivit pure.
Värm en stekpanna
med kokosfett, fräs purén i ca 2 minuter, häll i rödvin och balsamicvinäger,
låt det koka in en minut. Häll i kokosmjölk och vatten, låt det små koka på
medelvärme i ca 20 minuter. Avsluta med malen svartpeppar, örtsalt och
koriander.
Per 100g
Kalorier 56,3
Protein 1,4
Kolhydrater 4,2
Fett 3,5
Kommentarer
Skicka en kommentar