Så kommer vi
till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med
att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1matsked paprikapulver, 1 matsked torkad
persilja, 1dl vitvin och 2 matskedar citron saft förslöt påsen och sen bakade
jag av påsen i ugnen på 100C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och
svalna.
När den
svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
upp dem i portionspåsar.
Skillnaden
mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar
nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller
så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt
kyckling / 1,4 = 140gr kokt kyckling
Under tiden lekte jag ihop oliv tapenade röran.
Under tiden lekte jag ihop oliv tapenade röran.
Sen bakade jag
en laddning (1kg) bakpotatis i ugnen på 200C 30 minuter.
Det ska vara
enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i
veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av
veckan.
Om ni önskar så
passar kycklingen och oliv tapenaden
lika bra om inte bättre med köttfärs och ris men jag äter inte ris, mest för
att det innehåller för mycket kolhydrater.
200g tärnad
kyckling 140g kokt tärnad kyckling
150g bakpotatis
150g oliv tapenade röra (recept hittar du i bloggen)
150g bakpotatis
150g oliv tapenade röra (recept hittar du i bloggen)
Blanda kyckling
med såsen.
Värm allt i
mikron, stekpanna eller ugnen och njut.
Hela rätten
Kalorier 497,8
Protein 47,1
Kolhydrater 34,2
Fett 17,5
Delat på två
rätter.
Kalorier 248,9
Protein 23,6
Kolhydrater
17,1
Fett 8,8
Kommentarer
Skicka en kommentar