Kyckling, potatis med oliv tapenade. ”veckans matlåda”.

Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1matsked paprikapulver, 1 matsked torkad persilja, 1dl vitvin och 2 matskedar citron saft förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 100C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.

När den svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela upp dem i portionspåsar.

Skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling /  1,4 = 140gr kokt kyckling

Under tiden lekte jag ihop oliv tapenade röran.
Sen bakade jag en laddning (1kg) bakpotatis i ugnen på 200C 30 minuter.

Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.

Om ni önskar så passar kycklingen och oliv tapenaden lika bra om inte bättre med köttfärs och ris men jag äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket kolhydrater. 

200g tärnad kyckling 140g kokt tärnad kyckling
150g bakpotatis
150g oliv tapenade röra (recept hittar du i bloggen)

Blanda kyckling med såsen.
Värm allt i mikron, stekpanna eller ugnen och njut.





Hela rätten
Kalorier 497,8
Protein 47,1
Kolhydrater 34,2
Fett 17,5

Delat på två rätter.
Kalorier 248,9
Protein 23,6
Kolhydrater 17,1
Fett 8,8


Kommentarer