Olivtapenade röra

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Där det står överkurs, behöver ni inte använda det ger bara en rundare smak.


700g oliver
250g tärnad aubergine
150g tärnad lök
4st hackade vitlöksklyftor
100g 1st tärnat äpple
1/2 tesked sambaolek (överkurs)
1/3 tesked stevia socker (överkurs)
2dl rödvin
Hand full hackad persilja
1dl vatten
15g kokosolja
Malen svartpeppar
3 teskedar örtsalt

Stek löken i kokosolja i en gryta i ca 1 minuter tills den blir mjuk, blanda i aubergine och vitlök. Låt det fräsas på medelvärme i ca 5 minuter. Häll i rödvin, låt det kokas ner till hälften.
Lägg allt i en köksberedare med resten och gör en jämt pure av allt. Smaksätt med malen svartpeppar och örtsalt.




Per 100g
Kalorier 87,3
Protein 1
Kolhydrater 3,4
Fett 7,4

Kommentarer