Så till det lätta
mellanmålet eller lunchen för er andra dödliga. Tricket med att få bort den
pappiga tråkiga burk smaken från tonfisken är att skölja tonfisken i kallt
rinnande vatten i minst en minut.
Tid 10 minuter.
140g 1 burk
tonfisk
40g skivad rödlök
40g skivad
paprika
40g skivat äpple
40 hyvlad morot
30g 3st sallads
blad
Knippe persilja
5g jordnötsolja
Örtsalt
Malen svartpeppar
Marinad.
10g sojasås
10g balsamic vinäger
10g tomatpuré
1 tesked
sesamfrön
1/2 tesked
sambaolek
1/2 tesked stevia
socker.
Värm en wok eller
stekpanna med jordnötsoljan rykande varm. Stek lök, paprika, äpple i ca 1
minut. Blanda tonfisken, ta bort pannan från värmen, blanda i morot och marinaden.
Avsluta med persilja, svartpeppar och örtsalt. Servera med sallads blad.
För hela.
Kalorier 280,4
Protein 35,7
Kolhydrater 15,3
Fett 6,9
Delat på två
portioner.
Kalorier 140,2
Protein 18,4
Kolhydrater 7,7
Fett 3,5
Kommentarer
Skicka en kommentar