Wokad tonfisksallad.

Så till det lätta mellanmålet eller lunchen för er andra dödliga. Tricket med att få bort den pappiga tråkiga burk smaken från tonfisken är att skölja tonfisken i kallt rinnande vatten i minst en minut.

Tid 10 minuter.

140g 1 burk tonfisk
40g skivad rödlök
40g skivad paprika
40g skivat äpple
40 hyvlad morot
30g 3st sallads blad
Knippe persilja
5g jordnötsolja
Örtsalt
Malen svartpeppar

Marinad.
10g sojasås
10g balsamic vinäger
10g tomatpuré
1 tesked sesamfrön
1/2 tesked sambaolek
1/2 tesked stevia socker.

Värm en wok eller stekpanna med jordnötsoljan rykande varm. Stek lök, paprika, äpple i ca 1 minut. Blanda tonfisken, ta bort pannan från värmen, blanda i morot och marinaden. Avsluta med persilja, svartpeppar och örtsalt. Servera med sallads blad.  





För hela.
Kalorier 280,4
Protein 35,7
Kolhydrater 15,3
Fett 6,9

Delat på två portioner.
Kalorier 140,2
Protein 18,4
Kolhydrater 7,7
Fett 3,5


Kommentarer