Så till en ny
kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och
leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns
inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den
ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något
mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.
Allt ni behöver
göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en
matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en
ny smak varje vecka.
Där det står
överkurs, behöver ni inte använda det ger bara en rundare smak.
Tid 25 minuter.
700g 1 stor tärnad
rotselleri
200g 1stor hackad
lök
3 vitlöksklyftor
40g dragon
1/2 tesked
sambaolek (överkurs)
1/2 tesked stevia
socker (överkurs)
1/4 tesked
vaniljpulver (överkurs)
1/2 dl äppelcider
vinäger
15g kokosolja
1 tesked malen
svartpeppar
3 teskedar
örtsalt
5dl vatten
Värm en gryta med
kokosolja, stek hälften av löken tills den blir mjuk, ca 2 minuter. Blanda i
rotselleri och vatten. Låt koka i ca 15minuter på medelvärme.
Lägg resten av
löken i en blender med dragon, vitlök och äppelcider vinäger, gör pure av allt.
Sila vattnet från
rotsellerin men spara det. Lägg rotsellerin i matberedare med dragon purén,
sambaolek, stevia, vanilj, malen svartpeppar, kör igång och häll i vattnet
igen. smaksätt med örtsalt.
Specialingredienser hittar du antingen direkt i receptet eller nedan hos våra samarbetspartners.
Per 100g
Kalorier 48
Protein 1,4
Kolhydrater 5,2
Fett 1,9
Kommentarer
Skicka en kommentar