Dragon kompott.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.

Där det står överkurs, behöver ni inte använda det ger bara en rundare smak.

Tid 25 minuter.
700g 1 stor tärnad rotselleri
200g 1stor hackad lök
3 vitlöksklyftor
40g dragon
1/2 tesked sambaolek (överkurs)
1/2 tesked stevia socker (överkurs)
1/4 tesked vaniljpulver (överkurs)
1/2 dl äppelcider vinäger
15g kokosolja
1 tesked malen svartpeppar
3 teskedar örtsalt
5dl vatten

Värm en gryta med kokosolja, stek hälften av löken tills den blir mjuk, ca 2 minuter. Blanda i rotselleri och vatten. Låt koka i ca 15minuter på medelvärme. 

Lägg resten av löken i en blender med dragon, vitlök och äppelcider vinäger, gör pure av allt.
Sila vattnet från rotsellerin men spara det. Lägg rotsellerin i matberedare med dragon purén, sambaolek, stevia, vanilj, malen svartpeppar, kör igång och häll i vattnet igen. smaksätt med örtsalt.

Specialingredienser hittar du antingen direkt i receptet eller nedan hos våra samarbetspartners.





Per 100g
Kalorier 48
Protein 1,4
Kolhydrater 5,2
Fett 1,9
  



Kommentarer