Kyckling, potatis med kålrot och timjan kompott. ”veckans matlåda”.

Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1dl vitvin, 2 vitlöksklyftor, 2 teskedar grillkrydda förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 100C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.

När den svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela upp dem i portionspåsar.

Skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling /  1,4 = 140gr kokt kyckling


Sen bakade jag en laddning (1kg) bakpotatis i ugnen på 200C 30 minuter. Och lekte ihop kålrot och timjan kompotten.

Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.

Om ni önskar så passar kycklingen med kålrot och timjan kompotten lika bra om inte bättre med ris men jag äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket kolhydrater. 

200g tärnad kyckling 140g kokt tärnad kyckling
150g bakpotatis
200g kålrot och timjan kompott (du hittar receptet i bloggen)

Blanda kyckling med röran.
Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.

Specialingredienser hittar du antingen direkt i receptet eller nedan hos våra samarbetspartners.







Hela rätten
.
Kalorier 452,8
Protein 47
Kolhydrater 40,3
Fett 9,2

Delat på två rätter.

Kalorier 226,4
Protein 23,5
Kolhydrater 20,2
Fett 4,6

Kommentarer