Så kommer vi
till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med
att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1dl vitvin, 2 vitlöksklyftor, 2
teskedar grillkrydda förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 100C
i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den
svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
upp dem i portionspåsar.
Skillnaden
mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar
nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller
så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt
kyckling / 1,4 = 140gr kokt kyckling
Sen bakade jag
en laddning (1kg) bakpotatis i ugnen på 200C 30 minuter. Och lekte ihop kålrot
och timjan kompotten.
Det ska vara
enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan
så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.
Om ni önskar så
passar kycklingen med kålrot och
timjan kompotten lika bra om inte bättre med ris men jag äter inte ris, mest
för att det innehåller för mycket kolhydrater.
200g tärnad
kyckling 140g kokt tärnad kyckling
150g bakpotatis
200g kålrot och timjan kompott (du hittar receptet i bloggen)
150g bakpotatis
200g kålrot och timjan kompott (du hittar receptet i bloggen)
Blanda kyckling
med röran.
Värm allt i
mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Specialingredienser hittar du antingen direkt i receptet eller nedan hos våra samarbetspartners.
Hela rätten
.
Kalorier 452,8
Protein 47
Kolhydrater
40,3
Fett 9,2
Delat på två
rätter.
Kalorier 226,4
Protein 23,5
Kolhydrater
20,2
Fett 4,6
Kommentarer
Skicka en kommentar