Blomkål, tomat och chili kompott.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.


Tid 30 minuter

600g blomkål
500g krossade tomater
100g hackad lök
50g tomatpuré
3st hackade vitlöksklyftor
1st hackad chili
1/2 tesked stevia
1dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)
1/2 dl vitvinsvinäger
15g kokosfett
4 matskedar persilja 
Malen svartpeppar
3 teskedar örtsalt

Sätt igång värmen på 200C grill.
Placera blomkålen i ugnen i ca 15 minuter, tills dem är gyllen bruna. När dem är nästan klara häll över halva vitvinsvinägern över blomkålen, placera i ugnen igen. Ta ut och blanda allt med persilja i en matberedare.  

Värm en gryta med kokosfett, stek lök, vitlök och chili i ca 2 minuter. Blanda i tomatpurén, bränn av den med löken i ca 1 minut. Häll i vitvinet, koka ner till en smet, ca 1 minut.
Blanda i dem krossade tomaterna och stevia, ta upp till kokpunkten. Stäng av värmen, blanda i blomkålsröran. Avsluta med vitvinsvinäger, malen svartpeppar och örtsalt.   

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan. 





Per 100g
Kalorier 36,6
Protein 1,1
Kolhydrater 4,5
Fett1,2

Kommentarer