Grön pesto på paprika, zucchini och aubergine.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.


400g 2st stora delade urkärnade gröna paprikor
300g 1st tärnad aubergine
300g 1st tärnad zucchini
200g 1st hackad lök
1st hackad vitlöks klyfta
1st delad grön chili
30g kokosfett
1dl matlagningsvitvin 1 % (Ica)
2 matskedar vitvins vinäger
1/2 tesked paprikapulver
1 tesked gul snaps frön malen i mortel
1/2 tesked stevia
3 matskedar hackad persilja
2 matskedar malen svartpeppar
3 matskedar örtsalt

Sätt igång ugnen på 200C grill.
Placera grön paprika och chili med skalet uppåt i ca 10 minuter till dem har fått färg.

Värm en gryta med kokosfett, fräs lök och vitlök till dem blir mjuka, ca 2 minuter. Blanda i aubergine, zucchini, paprikapulver, senapsfrön, sänk till medelvärme, låt allt små koka med lock i ca 10 minuter. Häll i vitvin, höj värmen, låt vätskan kokas ner med hälften. 

Lägg resten av receptet i en matberedare, gör pure av allt, smaksätt med örtsalt.  

Specialingredienser i recepten hittar ni antingen direkt i länkar i receptet eller på någon av dessa sidor: SVENSKT KOSTTILLSKOTT och SUPER FRUIT.





Per 100g
Kalorier 41,5
Protein 0,9
Kolhydrater 3,5
Fett 2,3

Kommentarer