Jordärtskocka pure med timjan och citron.

Så till en ny kompott/röra till ”veckans matlåda”. Jag leker som sagt med veckans matlåda och leker fram en ny smaksättare till den annars tråkiga matlådan för det finns inget värre än att inte ha tid att laga mat varje dag och sen gå med den ursäkten till jobbet eller plugget och sen känna sig tvingad att handla något mindre näringsrikt från butiken eller kebabvagnen runt hörnet.

Allt ni behöver göra är att ta 1-2 timmar av er tid en av era dagar i veckan så har ni en matlåda för hela veckan. Och för att vi inte ska komplicera det så gör jag en ny smak varje vecka.


Tid 30 minuter


400g tärnad jordärtskocka
300g tärnad rotselleri
100g hackad lök
2st hackad vitlöksklyfta
handfull timjan
2st citron zest och saft
5dl vatten
1 tesked guarkärnmjöl (Om ni vill)
1 tesked malen svartpeppar
3 teskedar örtsalt

Fräs lök och vitlök i kokosfett i ca 1 minut tills den blir mjuk. Lägg i jordärtskocka, rotselleri, timjan, citron zest och vatten, låt det koka på medelvärme i ca 20 minuter.
Lägg grönsakerna med vätskan, citron saft, guarkärnmjöl svartpeppar och örtsalt i en matberedare. Blanda allt tills en jämn puré.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan. 






Per 100g
Kalorier 60,7
Protein 1,6
Kolhydrater 8,9
Fett1,3

Kommentarer