Kyckling, potatis med blomkål, tomat och chili kompott. ”veckans matlåda”

Så kommer vi till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1dl vitvin, 2 vitlöksklyftor, 2 teskedar paprikapulver förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på 100C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.

När den svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela upp dem i portionspåsar.

Skillnaden mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt kyckling /  1,4 = 140gr kokt kyckling


Sen bakade jag en laddning (1kg) bakpotatis i ugnen på 200C 30 minuter. Och lekte ihop blomkål, tomat och chili kompotten.

Det ska vara enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av veckan.

Om ni önskar så passar kycklingen med blomkålen, tomat och chili kompotten lika bra om inte bättre med ris men jag äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket kolhydrater. 

200g tärnad kyckling 140g kokt tärnad kyckling
150g bakpotatis
200g blomkål, tomat och chilikompott (du hittar receptet i bloggen). 

Värm allt i mircon, stekpanna eller ugnen och njut.

Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan. 









Hela rätten

Kalorier 440
Protein 47,8
Kolhydrater 38,1
Fett 8,8

Delat på två rätter.

Kalorier 220
Protein 23,9
Kolhydrater 17,2
Fett 4,4

Kommentarer