Så kommer vi
till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan.
Jag började med
att lägga kycklingen i en ugnssäker påse med 1dl vitvin, 2 vitlöksklyftor, 2
teskedar citronpeppar, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen i ugnen på
100C i ca 30-40 minuter sen lät den ligga i lagen och svalna.
När den
svalnat, tärande jag kycklingen och la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
upp dem i portionspåsar.
Skillnaden
mellan kokt och okokt kyckling.
Antingen delar
nu upp i portions påsar/burkar direkt när ni lagat den i lika stora delar eller
så tar ni den okokta vikten som ni vill ha och delar den med 1,4.
Så 200gr okokt
kyckling / 1,4 = 140gr kokt kyckling
Sen bakade jag en laddning (1kg) bakpotatis i ugnen på 200C 30 minuter. Och lekte ihop jordärtskocka pure med timjan och citron.
Sen bakade jag en laddning (1kg) bakpotatis i ugnen på 200C 30 minuter. Och lekte ihop jordärtskocka pure med timjan och citron.
Det ska vara
enkelt att få i sig mat under veckan så om ni spenderar ca 1-2timmar en gång i
veckan så är bara 5-10 minuter allt ni behöver för att ha maten klar resten av
veckan.
Om ni önskar så
passar kycklingen med jordärtskocka pure med timjan och citron lika bra om inte
bättre med ris men jag äter inte ris, mest för att det innehåller för mycket
kolhydrater.
200g kyckling
/140g kokt kyckling
150g bakpotatis
150g jordärtskockapure med timjan och citron (recept hittar du under såser)
150g bakpotatis
150g jordärtskockapure med timjan och citron (recept hittar du under såser)
Värm allt i
mircon, stekpanna eller ugnen och njut.
Specialingredienser hittar du antingen i länkar direkt i receptet eller hos våra samarbetspartners nedan.
Hela rätten
Kalorier 457,9
Protein 48
Kolhydrater
42,5
Fett 8,4
Delat på två
rätter.
Kalorier 228,9
Protein 24
Kolhydrater
21,2
Fett 4,2
Kommentarer
Skicka en kommentar